Székelyföld - Erdélyi turisztikai térségek

Stefánia PanzióStefánia Panzió ...
Gyilkos-tó110 LEJ
Adrienne VendégházAdrienne Vendég ...
Marosfő110 EUR
Homoród MotelHomoród Motel
Homoród100 LEJ
Timedi VendégházTimedi Vendéghá ...
Güdüc2 500 HUF
Horizont apartmanházakHorizont apartm ...
Székelyudvarhely60 EUR
Prestige VillaPrestige Villa
Szováta134 LEJ
Horizont panzióHorizont panzió ...
Székelyudvarhely35 EUR
Gál VillaGál Villa
Gyilkos-tó135 LEJ
Csáki VendégházCsáki Vendégház ...
Szováta110 LEJ
Olimpia PanzióOlimpia Panzió
Tibód12 EUR
Colt de RaiColt de Rai
Kovászna100 LEJ
Csillag PanzióCsillag Panzió
Gyimesközéplok110 LEJ
Panoráma PanzióPanoráma Panzió ...
Tusnádfürdő45 LEJ
Kiss PanzióKiss Panzió
Sepsiszentkirály20 EUR
Balázs PanzióBalázs Panzió
Zeteváralja8 000 HUF
Csergő VendégházCsergő Vendéghá ...
Gyergyószárhegy2 000 HUF
Foenix PanzióFoenix Panzió
Parajd30 LEJ
Székely PanzióSzékely Panzió ...
Csomafalva65 LEJ
Várdomb PanzióVárdomb Panzió ...
Csíkszereda130 LEJ
Teleki HotelTeleki Hotel
Szováta16 EUR

Székelyföld


Erdély legjelentősebb magyar-lakta vidéke a Székelyföld, ahol ma is tömbmagyarság él.  A székelyek közigazgatási területeit évszázadokon át "székeknek" nevezték. A legfőbb „székek” Udvarhely-, Maros-, Sepsi-, Kézdi-, Aranyos-, Csík-, Orbai-, Kászon- és Gyergyószék voltak. Háromszék Sepsiszékből, Kézdiszékből és Orbaiszékből alakult ki.

A  székelyek nyelve, kultúrája mindig is megegyezett a magyarokéval, ugyanakkor a hagyomány, a  népművészet a székelyeknél ma is élő kulturális örökség, amely sokkal mélyebben gyökerezik, mint más magyar népcsoportok esetében. A székelyek legfontosabb feladata mindig is a magyar állam keleti határainak védelme volt. A társadalmi rangsorban a székelyek a magyar nemességhez tartoztak, ezért kiváltságokat, többek között adómentességet is élveztek.

Székelyföld számtalan turisztikai vonzerővel rendelkezik. A páratlan hegyvidéki látnivalók, szurdokok, havasok, szorosok, tavak, fenyvesek mellett, a mofetták, gyógy- és ásványvizek őshazája ez.  Az egyedi természeti látnivalók közül kiemelkedőek – a teljesség igénye nélkül - a Békás-szoros, a Gyilkos-tó, a Szent Anna-tó, Tordai-hasadék, Tordai sóbánya és több sós-fürdő: a Medve-tó,  a parajdi városi sós-fürdő, Parajdi Wellness Központ.
A székelyföldi városokat történelmi műemlékek, a falvakat székelykapuk díszítik. Világviszonylatban is rendkívüli mennyiségű műemlék-épületet találhatunk itt: templomok, kastélyok, ókori-, középkori emlékek, udvarházak, az építészeti stílusok közül pedig jelen van a barokk, román,  klasszicista, romantikus, neoreneszánsz, eklektikus és szecessziós.
Az itt élő emberek vendégszeretete pedig messzeföldön híres, akárcsak az ízletes ételek, a jellegzetes székely-magyar konyha.

Események

A székelyek ünnepei közül a legjelentősebb a Csíksomlyói búcsú. Ugyanakkor Székelyföld számos évenként megrendezett művészeti fesztiválnak, néprajzi, turisztikai és sporteseménynek a helyszíne. Ezek közé tartozik az Ezer Székely Leány Napja, a Székely Majális, a Székely Sziget Fesztivál, a Székely Pajzs Napok (régi nevén Székely Félsziget Fesztivál), az Aquarius, a borvíz ünnepe, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, az EMI-tábor, a Székelyföldi Rockmaraton, a Félsziget Fesztivál és a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny. Mindezek mellett fontos események a székelyföldi város- és falunapok, ahol hagyományőrző és kézműves foglalkozások és bemutatók is vannak.


Székelyföldi szálláshelyek

Erdélyt több nagy turisztikai térségre lehet felosztani. Oldalainkon megtalálhatja a főbb erdélyi turisztikai térségek szálláshelyeit.
Az erdélyi szálláshelyeink listáját folyamatosan bővítjük, de nem célunk, hogy minden térségből, minden szálláshelyet megjelenítsünk. Igyekszünk minden erdélyi térségből minden árkategóriából a legjobb szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyeket közzé tenni.

Ha szeretné felhívni a figyelmünket egy Ön által ismert, kiváló erdélyi szálláshelyre, kérjük jelezze az Írjon nekünk menüpontunkon keresztül.

A felhasználói élmény javítása érdekében a mi weboldalunk is sütiket használ. Oldalunk böngészésével Ön elfogadja a sütik használatát.

Elfogadom