Bihar megyei szálláshelyek

Melinda panzióMelinda panzió
Jád völgye3 000 HUF
Lucian PanzióLucian Panzió
Jádremete110 LEJ
Bangéta PanzióBangéta Panzió
Nagyvárad1 000 LEJ
Anett PanzióAnett Panzió
Boga50 LEJ
Posticum VendégházPosticum Vendéghá ...
Nagyvárad25 EUR
Ózon PanzióÓzon Panzió
Jád völgye35 LEJ
Crisana SzállodaCrisana Szálloda
Félix fürdő125 LEJ
Liliacul (Denevér) VillaLiliacul (Denevér ...
Biharfüred1 250 LEJ
Izvorul Minunilor VillákIzvorul Minunilor ...
Biharfüred355 LEJ
Iadolina HotelIadolina Hotel
Biharfüred200 LEJ
Bradet PanzióBradet Panzió
Pádis40 LEJ
Apuseni PanzióApuseni Panzió
Boga50 LEJ
Sebisel PanzióSebisel Panzió
Boga40 LEJ
Turul PanzióTurul Panzió
Magyarremete13 EUR
Medvék HázaMedvék Háza
Biharfenyves50 LEJ
Alexia PanzióAlexia Panzió
Harangmező60 LEJ
Corimen VendégházCorimen Vendégház ...
Körösrév40 LEJ
Belvedere VendégházBelvedere Vendégh ...
Körösrév35 LEJ
Rock PanzióRock Panzió
Vértop150 LEJ
Popasul UrsilorPopasul Ursilor
Kiskoh35 LEJ
Hotel PresidentHotel President
Félix fürdő42 EUR
Dolvas PanzióDolvas Panzió
Boga40 LEJ

Bihar megyei szálláshelyek
Bihar megye szerencsés természeti adottságainak köszönhetően egyedülálló látnivalókat kínál a hegyvidéki túrák kedvelőinek. A szokatlan természeti látványosságok viszonylag kis területen helyezkednek el, a túraútvonalak hossza és nehézségi foka pedig annyira változatos, hogy bármely korosztály találhat magának erőnléti-szintjének, kiránduló-kedvének megfelelőt.
Bihar megye az Erdélyi-szigethegység nagy részét magába foglalja. Itt található a természeti látványosságokban és domborzati formákban rendkívül sokszínű Pádis karsztfennsík. A Pádisi karszt három vízválasztó középpontjában helyezkedik el. Megtalálhatóak itt az erdélyi-szigethegység és Románia legnagyobb exo-karszt jelenségei (Csodavár, Aragyásza-barlang), szűk szurdokvölgyek és kanyonok (Meleg-szamos körút), rengeteg dolina, óriási aknabarlangok (Iker-zsomboly, Fekete-zsomboly, Bársza-katlan) valamint jégbarlangok (Eszkimó) is. (Bővebben: www.padis.hu) Barlangokban rendkívül gazdag ez a karsztvidék. A több mint 3000 kisebb-nagyobb barlangból néhányat villanyvilágítással szereltek fel, ilyenek például a Medve-barlang, a körös-révi Zichy-barlang, a Mézgedi cseppkőbarlang vagy a Farcu Kristálybarlang.

Bihar megye legrégebbi fürdővárosa a Nagyvárad mellett fekvő Félix fürdő. A hévízforrás vizének gyógyhatását már a rómaiak is ismerték, korabeli okiratokban okiratban Thermae Varadiensis néven, vagyis Nagyváradi Fürdő néven említik. Mai nevét Felix Helcherről kapta, aki 1711-1721 között találta meg a hévíz forrását.

Biharfüred, Bihar megye egyik emblematikus hegyvidéki turistaközpontja, bár az utóbbi időben kissé feledésbe merült. Pedig annak idején (az 1800-as évek végén) maga Czárán Gyula, a Bihari Turizmus Apostola ámult el szépségén, majd felkarolta, kiépítette turistaútjait és Pádis mellett - saját "gyermekeként szerette". Nem csoda hiszen a völgybéli esztena (Stana de Vale) gyógyhatású mikroklímája mellett a környék változatos túraútvonalakat kínál, például látványos vízesésekhez (Menyasszony-fátyol-, Lája-, Ördögmalom vízesések), de lehetőség van hosszabb havasi- és gerinc túrákra - például a Biharfüredről Pádisra átvezető hosszú, de káprázatos gyalogtúrára is. Ugyanakkor Biharfüred saját sípályával is rendelkezik. Bár a pálya hossza nem éri el az 1000 métert, amatőr síelőknek, szánkózni vágyóknak ideális feltételeket nyújt A biharfüredi sípályát az elmúlt években korszerűsítették, felújították, gyermekpályát is kijelöltek külön felvonóval. A pályánál lehetőség van sífelszerelés- és szánkó- vagy akár motoros-szán bérlésre is. (Az oldalunkon foglaló vendégeinknek előfoglalást biztosítunk motoros szánokra.)

 

A kiskoh-i Medve barlang nyitva tartása:

Kedd-Vasárnap - 10,00-17,00 óráig ; Hétfő: Zárva
Belépőjegy (gyermekeknek): 10 lej
Belépőjegy (felnőtteknek): 20 lej
Fotózás: 15 lej
Filmezés: 25 lej


A körös-révi Zichy barlang nyitvatartása:

Hétfő-Kedd: Zárva
Szerda-Vasárnap: 9-17 óráig
Utolsó csoport beengedése: 15.30

 

Bihar megyei szálláshelyet keres?

Hívjon minket - magyarországi, helyi tarifáért - és megkeressük az Önnek legjobb Bihar megyei szálláshelyet: 0036-70-2095799

Erdélyi szállás-kereső

Rafting, kayaking és via ferrata az Erdélyi-szigethegységben

A felhasználói élmény javítása érdekében a mi weboldalunk is sütiket használ. Oldalunk böngészésével Ön elfogadja a sütik használatát.

Elfogadom