Hargita megyei kiemelt szálláshelyek

Libáni VadászlakLibáni Vadászlak ...
Libántelep40 LEJ
Stefánia PanzióStefánia Panzió
Gyilkos-tó110 LEJ
Homoród MotelHomoród Motel
Homoród100 LEJ
Timedi VendégházTimedi Vendégház ...
Güdüc2 500 HUF
Horizont apartmanházakHorizont apartman ...
Székelyudvarhely60 EUR
Horizont panzióHorizont panzió
Székelyudvarhely35 EUR
Gál VillaGál Villa
Gyilkos-tó135 LEJ
Olimpia PanzióOlimpia Panzió
Tibód12 EUR
Csillag PanzióCsillag Panzió
Gyimesközéplok110 LEJ
Panoráma PanzióPanoráma Panzió
Tusnádfürdő45 LEJ
Balázs PanzióBalázs Panzió
Zeteváralja8 000 HUF
Csergő VendégházCsergő Vendégház ...
Gyergyószárhegy2 000 HUF
Foenix PanzióFoenix Panzió
Parajd30 LEJ
Székely PanzióSzékely Panzió
Csomafalva65 LEJ
Várdomb PanzióVárdomb Panzió
Csíkszereda130 LEJ

Hargita megye, Erdély

Székelyföldi szálláshelyek

Hargita megyei szállások

Hargita megye Erdély keleti részén található. Nyugaton Maros, délen Brassó és Kovászna, keleten Bákó és Neamt, északon pedig Suceava megyék határolják.

Hargita megye székhelye Csíkszereda, a székelység központja, számos turisztikai látnivalóval büszkélkedhet. Csíkszereda központi fekvése révén ideális kiindulópont hosszabb-rövidebb erdélyi kirándulásokhoz. Hargita megyén belül egy szűkebb régió a Csíkszék vidéke, amely egyike a székelység történelmi közigazgatási egységeinek. Csíkszék  Erdély délkeleti részén a Csíki-havasok valamint a kiterjedt fenyvesekkel borított Hargita-hegység közötti medencében, az Olt folyó bal partján fekszik. Az utóbbi években sokat fejlődött Hargita megye turizmusa, egyre több kiváló minőségű és nagyon kedvező árú szálláshelyen várják a turistákat.

Hargita megyében található Csíksomlyó. Itt rendezik meg évente a székelység legnagyobb ünnepét a csíksomlyói pünkösdi búcsút, amely hatalmas turista és zarándok-tömegeket vonz. A 20. század húszas éveitől rendszeresen itt rendezik meg az Ezer székely Leány találkozót is. A kiváló szolgáltatások mellett a csíki szálláshelyeken hagyományos székely vendégszeretettel várják a turistát.
A Hargita megyei Farkaslaka szintén kiemelt turistacélpont, melynek hírnevét csodálatos természeti fekvése mellett nagy szülöttje, az Ábel-trilógia írója Tamási Áron alapozta meg. Tamási Áron cserefák alatti sírhelyét és szülőházát évente többezer  turista látogatja.
Hargita megye másik kiemelt turisztikai térsége a Gyergyói-medence, amely a Maros felső folyásánál található, a Görgényi- és a Gyergyói-havasok között.

Hargita megye turisztikai látnivalói,  történelmi emlékhelyei és a hagyományos székely vendégszeretet szinte kiapadhatatlan forrása a visszavágyódásnak. Aki egyszer már megfordult ezen a vidéken, amikor teheti visszajár.

Hargita megye további turisztikai célpontjai: Székelyudvarhely, Hargitafürdő, Homoródfürdő, Korond, Agyagfalva, Borszék, Borzont, Máréfalva, Gyilkos-tó, Lövéte, Parajd, Zetelaka, Tusnádfürdő.

Hargita megyei szálláshelyet keres?

Hívjon minket - magyarországi, helyi tarifáért - és megkeressük az Önnek legjobb Hargita megyei szálláshelyet: 0036-70-2095799

 

 

Erdélyi szállás-kereső

Rafting, kayaking és via ferrata az Erdélyi-szigethegységben

A felhasználói élmény javítása érdekében a mi weboldalunk is sütiket használ. Oldalunk böngészésével Ön elfogadja a sütik használatát.

Elfogadom