Krassó-Szörény megyei szálláshelyek

Camelia PanzióCamelia Panzió
Herkulesfürdő200 LEJ
7 Forrás Kemping7 Forrás Kempin ...
Herkulesfürdő100 LEJ
Magic PanzióMagic Panzió
Herkulesfürdő105 LEJ
Hotel Sun-RenoHotel Sun-Reno
Herkulesfürdő200 LEJ
Casa NaturaCasa Natura
Herkulesfürdő160 LEJ

Krassó-Szörény megye

    
Krassó-Szörény megye Románia dél-nyugati részén terül el. Hegységei a Krassó-Szörényi-érchegység, a Lokva-hegység, az Almás-hegység, a Szárkő-hegység, a Godján-hegység, a Ruszka-havas és a Csernai-havasok részben a Nyugati-Kárpátokhoz, részben a Déli-Kárpátokhoz tartoznak.
   
    

Herkulesfürdő


Herkulesfürdő a világ egyik legrégebbi fürdővárosa. Több mint 1850 éve említik először római-kori feliratokon.
A római kori alapításra utal a neve is, hiszen Herkulest a gyógyvizek istenének tartották. A Cserna-völgyében, 160 m-es tszf. magasságban található fürdőváros jellegzetes hegyvidéki városka, ugyanakkor a Duna közelsége miatt, Dunai-Feketetengeri sőt mediterrán klímával rendelkezik, hiszen egy szélességi fokon található Velencével és Nizzával. A monarchia idején az uralkodó család felismerte a fürdőváros kiemelkedő adottságait és jelentős építkezések indultak. Ferenc József kijelentette: "Herkulesfürdő a kontinens legszebb fürdőhelye. Sajnos ma már a monarchia idején épült szállodák és egyébb középületek állaga nagyon leromlott. Ugyanakkor számtalan új, színvonalas hotel és panzió épült. A hotelek többsége saját, gyógyvizes fürdőmedencével rendelkezik.

Herkulesfürdő termál gyógyvizei kiválóan alkalmasak reuma, periférikus idegrendszeri-, légző- és mozgásszervi megbetegedések, női betegségek és emésztési zavarok gyógyítására.
    
Herkulesfürdő Krassó-Szörény megyében a Cserna völgyében, a magyar-román határtól (Csanádpalotai határátkelő) csupán 260 Km.-re található. A csanádpalotai határátkelőtől Arad-tól Lugas-ig (Lugoj) - kb. 150 Km. autópálya.

A Cserna-Domogled Nemzeti Park turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű. A Herkulesfürdőn lévő Cserna és Mehedia túraútvonalai számtalan látnivalót: barlangot, vízesést és szurdokvölgyet érintenek.

Krassó-Szörény megyei szálláshelyet keres?

Hívjon minket - magyarországi, helyi tarifáért - és megkeressük az Önnek legjobb Krassó-Szörény megyei szálláshelyet: 0036-70-2095799

Erdélyi szállás-kereső

Rafting, kayaking és via ferrata az Erdélyi-szigethegységben

A felhasználói élmény javítása érdekében a mi weboldalunk is sütiket használ. Oldalunk böngészésével Ön elfogadja a sütik használatát.

Elfogadom