Torockói-hegység - Erdélyi turisztikai térségek

Edy PanzióEdy Panzió
Torda155 LEJ
Daiana PanzióDaiana Panzió
Torda80 LEJ
Hunter CastleHunter Castle
Torda260 LEJ
L&D HostelL&D Hostel
Torda80 LEJ
Muskátli PanzióMuskátli Panzió ...
Torockó12 EUR

Erdély több nagy turisztikai térségre osztható. Oldalainkon a főbb erdélyi turisztikai térségek szálláshelyeit találhatja.
Az erdélyi szálláshelyeink listáját folyamatosan bővítjük, de nem célunk az, hogy minden térségből, minden szálláshelyet megjelenítsünk. Igyekszünk minden térségből a legjobb szolgáltatásokat nyújtó, megbízható szálláshelyeket közzé tenni.

Ha szeretné felhívni a figyelmünket egy Ön által ismert, kiváló erdélyi szálláshelyre, kérjük jelezze az Írjon nekünk menüpontunkon keresztül.

Torda és a Tordai Sóbánya


Tordai Sóbánya Szórakoztató központ
Tordai Sóbánya Szórakoztató központ
Torda környékén már a római korban bányásztak sót. A Potaissa római táborban állomásozó V.-Makedon Légió katonái sót bányásztak saját fogyasztásukra. A 13. században, 1271 május 1.-én, a magyar király az Erdélyi gyulafehérvári zsinatnak ajándékozta, a tordai só bányászatának jogát.

Az első sófejtések Tordán  13-14 században a Baile Sarate-n(Sós Fürdő), majd a XIV és XVI század között a Valea Sarata (Sós völgy) dél-keleti lejtőjén történtek.

A Tordai sóbánya megújult, turisztikai szórakoztató-központtá alakított tárnáit 2010 január 22.-én adták át a nagyközönségnek. Az európai színvonalú földalatti szórakoztató központban van óriáskerék, csónakázó tó, pihenő helyek, játszóterek, valamint biliárd asztal és bowling-pálya is megtalálható. A hatalmas, (kb. 10 emeletes tömbháznyi tárnákba) lifttel vagy az egykor a bányászok által is használt lépcsőkön juthatunk le.

A Tordai sóbánya sós levegő jótékony hatását természetesen a gyógyturizmus céljaira is kihasználják. A tordai sóbánya, orvosi felügyelet mellett gyógyászati kezelésre is igénybe vehető.

Az oldalainkon található Tordai szálláshelyek a Tordai sóbánya és szórakoztató központ közelében találhatóak. Tordai szállásainkról a sóbánya, a Dörgői strand vagy autóúton a híres Tordai hasadék is könnyen megközelíthető.

A felhasználói élmény javítása érdekében a mi weboldalunk is sütiket használ. Oldalunk böngészésével Ön elfogadja a sütik használatát.

Elfogadom