Crisana Szálloda

Félix fürdő, Bihar megye, Erdély
Ár: 125 LEJ
Kapcsolat: 0036-70-209-5799

Részletek

Ár: Részletes árak a leírásban
Férőhelyek 219
Hálószoba 115
Fürdőszoba 113
Jellemzők: Parkoló, Konferenciaterem, Fürdő, Gyógyfürdő
Felszereltség: Műholdas/Kábel TV

Helység

Félix fürdő, Bihar megye, Erdély

Leírás

Crisana Hotel


A kétcsillagos Crisana Hotel 98 kétszemélyes, modern berendezéssel ellátott, tágas szobából, 11 egyszemélyes szobából és 3 kiemelt kényelmi fokozatú lakosztályból áll. Valamennyi szobában van kábeltévé, telefon, kérésre hűtőszekrény. A szállodához tartozó Crisana vendéglő 250 férőhelyes, a bár pedig 30 hellyel rendelkezik és bármikor igénybe vehető. A Crisana Szálloda üzleti találkozók, konferenciák és előadások számár két konferenciateremmel is rendelkezik az egyik 80 a másik 30 férőhelyes.
A Crisana Szállodában természetesen lehetőség van gyógyászati kezelésre is. Az elektro- és hidroterápiai kezelések széles skáláját biztosítják itt. Egyebek mellett heveny és krónikus, gyulladásos és kopásos reumatikus megbetegedések, központi idegrendszeri panaszok kezelésére is ideális helyszín.


Duplaágyas vagy 2 ágyas szoba: 125 lej / szoba / éj
Egyágyas szoba : 92 lej / szoba / éj
Pótágy: 37 lej / éj

Az árak tartalmazzák a reggelit is.

 

Félix fürdő

A Félix-fürdő Románia észak-nyugati részén, Nagyváradtól 9 km.-re található. Közigazgatásilag Szentmárton helységhez tartozik, általános tszf.-magassága 140 méter. Uralkodó domborzati formáit a síkság és a dombok találkozása határozza meg. Éghajlata szelíd síksági és dombsági enyhe telekkel és meleg nyarakkal. Többéves átlaghőmérséklete eléri a +10 C fokot, januárban -2,6 C, augusztusban pedig 19,3 C a jellemző. A csapadék mennyisége 550-600 mm/nm/év.


Félix fürdő gyógyvizei

A környék alapkőzeteinek tektonikai eredetű, hatalmas repedései biztosítják a három különböző korú és mélységű termálvizek felszínretörését természetes forrásokon, valamint az 1885-1886 ban fúrt és 1962-ben felújított kutakon keresztül.
A Félix-fürdő termál-vizeinek hőmérséklete eléri a 67-90 Celsius fokot, ami lehetővé teszi felhasználásukat a fürdésen kívül ma már lakások fűtésére és áramfejlesztésre.
A Félix-fürdőn található a 410 nm.-es Pece-tó, a benne található különleges hévizi tavirózsa fajta a tündérrózsa  (Nymphea lotus varietas thermalis) otthona is. A tündérrózsa endémikus faj, valószínüleg a Nílus deltájából származik és vándormadarak által került ide. 1931-ben védetté nyílvánították, élőhelye pedig botanikai védett terület.
A Félix fürdő hévizeit már a római időkben ismerték, amit az itt talált római pénzérmék és használati tárgyak bizonyítanak. Pontos adatok a középkorból származnak. A legtöbb okiratban Thermae Varadiensis néven, vagyis Nagyváradi Fürdő néven említik.
1536-ban Nicolaus Olahus az itteni fürdők vizét a budai és a trecini-szlovákiai fürdők vizéhez hasonlítja. 1658-ban II Rákóczi György, erdélyi fejedelem főrendi fürdőt emel itt.
1711-1721 között Felix Helcher fedezi fel a Félix fürdő forrását. Később az ő nevéről kapja az elnevezését az egész fürdőhely.
1842-ben emeletes szállót építenek ide, amelyben a vendégszobákon kívül gőz- és iszapfürdő, vendéglő és kávézó is helyet kapott.
1962-1980 között nagymélységű kutak készülnek és ekkor épül meg 10 nagy szálló köztük a Crisana Szálloda is.

Erdélyi szállás-kereső

Snowmobile túrák Erdélyben

A felhasználói élmény javítása érdekében a mi weboldalunk is sütiket használ. Oldalunk böngészésével Ön elfogadja a sütik használatát.

Elfogadom